• slash
  • slash
+90212 852 73 47 / +90507 752 65 34
İletişim Sabit/Cep
info@teknoconvey.com
7/24 Bize Ulaşabilrsiniz.
MENU
TC250 PNÖMATİK TRANSFER Ü.

   360° 

PNÖMATİK TRANSFER ÜNİTESİ

 
TeknoConvey yopun faz pnömatik transfer ünitesi düşük hızlarda toz yada granül malzemelerin silo yada bir stoklama brimine aktarmak için kullanılır. Yükleme çevrimi esnasında besleyici kelebek klape açılır, malzeme yerçekimi ile serbest bir şekilde  pnömatik transfer ünitesi basınçlı kap haznesine, depolama silolarından yada benzer bir veya birden fazla kaynaktan pnömatik yoğun faz taşıma ünitesine akar. Basınçlı kap yada densveyör dolduğunda, otomatik olarak kelebek klape basınçlı kap içine malzemenin akışını durdurmak için kapanır. Birçok noktadan basınçlı hava, tankı deşarj ayar noktasına kadar basınçlandırır basınç istenilen seviyeye geldiğinde basınçlı kap ve deşarj valfı açılır, ve sevk edilecek ürün besleme hattı boruları boyunca besleme noktasına  malzeme aktarır. Basınçlı kap veya densveyör boşaldığında, taşıma havası kapanır ve basınçlı kapta  kalan basınç boru hattında kalan malzemenin taşıma borularından temizlenmesini sağlar.
 
Genel anlamda TC250 Pnömatik Transfer ünitesinin hava sarfiyat ve kapasitesi şu şekildedir;
 
 

TC250 Pnömatik Transfer ( pnömatik taşıma ünitesi);

 
Pnömatik transfer yoğun faz taşıma ünitesi, son derece düşük hızlarlarla (120 m / dakika) ve en yüksek hava / ürün oranına (135-140) ulaşabilmek için yüksek basınçlı hava kullanır.
Kontrol için TeknoConvey programlanabilir lojik kontrolleri (PLC) kullanarak çalışma sisteminin kolay kontrol edilmesine ve denetimine izin verir.
TeknoConvey, pnömatik tranasport üniteleri; siyah karbon çeliği , paslanmaz çelik veya epoksi kaplamalı üretilmektedir müşterilerinden gelen taleplere göre.
TeknoConvey tüm yoğun faz pnömatik transfer üniteleri çok girişli montajlara uygun olması, çoklu girişleri  ve aynı zamanda Loadcell yani yük hücreli bir şekilde de imal edilmektedir; buda özelikle batch tipi üretim yapan işletmelerde pnömatik transfer ünitesini aynı zamanda tartım bunkeri olarakta kullanmasına müsaade etmektedir. Yük hücreli yada loadcelli pnömatik transport üniteleri sisteme ne kadar ürün beslendiği konusunda da ayrıca rapor vermektedir.
 
 

 

Pnömatik Transfer Uygulamalar:

 
Toz ve granül  yükleme ve boşaltma, fabrika içi aktarma, partilerin aktarımı, silo yükleme, big bag boşaltma pnömatik transfer uygulamalarında. Silolar arası sevk işlemlerinde en iyi malzeme hava oranları ve en düşük nakil hattı hızlarıyla kırılgan ve aşındırıcı malzemelerin sevki için idealdir.  Özelikle kamyon yada tırlardan yığın bir şekilde gelen ürünlerin siloya malzeme taşınmasında, çuval ve big bag ile gelen hammaddelerin silolara doldurulmasında, silolardan üretim hattına hammadde nakil işlemlerinde, big bag boşaltma sisteminden üretim hattına malzeme taşınmasında, üretimi biten karışımların yada ürünlerin  bekleme yada dinlenme  silolarına aktarma uygulamalarında, enerji tesilerinde filtre altında çıkan tozların sevkinde, filtre tozlarının sevkinde, paketleme makinesi altında biriken tozların geri beslenmesinde, dozajlanan ürünlerin miksere sevkinde, mikser ve bunker besleme sistemlerinde vb bütün toz ve granül ürünlerin sevkinde pnömatik transfer sistemleri kullanılmaktadır. 
 
Değerli müşterilerimiz aşağıda örnek bir proje için yaptığımız bir örnek değerleri yer almaktadır. Burdaki değerler tamamen bu projeye özeldir ancak genel olarak size hava tüketim ve sistemin çalışması konusunda bir fikir verecektir.  Tüm değerler, ürünlerinizin spesifikasyonlarına, kapasitelerine ve boyutlarına göre değişmektedir.  Ürünleriniz için gerekli olacak hava kullanım miktarı ve diğer süreçlerle ilgili bilgi taleplerini temasa geçmeniz durumunda TeknoConvey mühendisleri size sunacaktır. Aşağıdaki tablo değerleri kum içindir. 
 

PNÖMATİK TRANSFER SİSTEMİ HESABI:

 
Yoğun Fazlı Pnömatik Transfer Sistemi Yüksek Basınç - Düşük Hız
TeknoConvey yoğun faz pnömatik transfer sistemleri, yüksek aşındırıcı ürünlerin sevkinde en iyi çözümdür. Yoğun faz taşıma, toz ve granül malzemelerin sevki için çok düşük hızla birlikte yüksek basınçlı hava kullanır ve 1000 metreye kadar mesafelerde saatte 200 tona kadar çeşitli taşıma kapasitelerinde pnömatik transfer üniteleri üretebilmektedir.
TeknoConvey yüksek kaliteli basınçlı pnömatik transfer ekipmanları, seyrek faz taşıma sistemlerinde kullanılan gibi bir yıldız besleyici yerine yüksek basınç diferansiyel gereksinimini kullanarak uzun süre bakımsız kullanım için tasarlanmıştır. Yoğun faz pnömatik taşıma, dönen bir ekipmana sahip olmadığı için mekanik taşıma sistemlerine göre büyük bir bakım maliyeti avantajına sahiptir.
 
TeknoConvey Basınçlı Pnömatik Transfer Ünitelerinin Özellikleri; 
 
Aşındırıcı ve kırılabilir tüm ürünler için uygundur.
Big bag boşaltma ünitesi ile birlikte yoğun faz ve hızlı silo besleme sağlar.
Saatte 200 ton'a kadar kapasite.
Yüksek basınçlı düşük taşıma hızlarıyla üründe ve boru hattında minimum aşınma.
Taşıma hızı 2 - 8 m / sn.
5 bar'a kadar taşıma basıncı.
Batch taşıma.
Herhangi bir mekanik taşıma sistemine göre  minimum ürün hasarı.
Daha uzun taşıma mesafeleri.
Esneklik.
 
Pnömatik transfer ile ilgili deneyimlerimizden bazı notlar; 
 
Yoğun faz pnömatik transfer sistemi tasarımı:
Yoğun fazlı pnömatik taşıma sistemi tasarımı: 
 
Yoğun faz pnömatik tranfer sistemindeki basınç düşüşü, dökme malzemenin kendisinin bir takım fiziksel özelliklerine oldukça bağlıdır. Malzemenin özellikleri taşıyıcı hattaki sürtünme kayıplarını etkiler. Elbette, taşıyıcı hattın yüzey pürüzlülüğü bundabir rol oynamaktadır. Çoğu malzemelerde ile pürüzsüz borular sürtünme katsayısını düşürecek ve buda basıncı düşürecektir. Bu kuralın istisnaları olabilir, ancak yalnızca bazı toz uygulamaları ile birlikte olacaktır. Belirli bir malzeme iletildikten ve sürtünme katsayısı hesaplandıktan sonra, sürtünme katsayısı sabit kalacaktır. Mühendislerimiz, özellikle ürün sürtünme katsayısı önce tespit edildiğinde, yoğun bir faz pnömatik tranfer sistemi için basınç düşüşlerini ve hava akışı gereksinimlerini tahmin etmek için çok doğru sonuçlar verecektir.
Sürtünme katsayısı değeri, aynı malzeme için biraz farklı olabilir. Dikkat çeken bir nokta, yatay çizgi uzunluğu çok kısa olduğunda (<15 mtr) veya dikey mesafenin yatay mesafeden fazla olması durumunda, katsayının değeri sıklıkla belirtilen aralığın üstünde olur belli bazı  malzemeler için. Bu fenomen enerji denge denkleminin bu parametrelerle olan hassasiyeti ile açıklanabilir. Sistem normalde daha uzun bir boru hattı çalışması için tasarlandığından, genellikle bu bir sorun değildir. Kısa bir boru hattıyla (örneğin, harmanlama işlemi) ilgili basınç düşüşü normalde sistem tasarımının tamamı için kritik değildir.
Malzeme sıcaklığı, ürün sürtünme katsayısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Pek çok plastik bu kategoriye girer. Mühendislerimizin bir katsayı öngörebilmesi veya seçebilmesi için malzemenin yumuşama sıcaklığının ne olduğunu bilmesi çok önemlidir.
Pnömatik Transfer Boru boyutları: Mühendislerimiz, çapları 2 inç ila 14 inç arasında değişen boru boyutlarını seçmenizi sağlar. Tek bir nakliye hattı boyutunu ve istenen iç boru çapını, istenen malzeme nakil oranını, boru mesafelerini ve 90 derecelik dirsek belirlemenizde size yardımcı olacaklardır. Not: İki 45 derece dirsek bir 90 derece dirsektedir.
Pnömatik transferde iletim hızı istenilen anlık ürün aktarım hızıdır. Sistem tasarımında bir basınçlı kap kullanılıyorsa, bu hesaplamayı mühendislerimiz tarafından yapılmadan önce "basınçlı kap boyutlandırma hesaplamasının" yapılmasında size yardımcı olacaklardır.
Materyalin minimum pnömatik transportta yada havalı nakil taşıma sistemlerinde  hız  hakkında bilgi sahibi olmadığınız sürece hız dakikada 120 mtr'dir. Bu  çoğu pelet yapısında  malzemeler için iyi bir başlangıç noktasıdır.
Ortam basıncı, doğru hava akışlarını elde etmek için önemlidir. Hava akışları standart koşullara dönüştürülür, böylece daha sonra hava kütle akışına yönelik doğru gereksinim konusunda karışıklık olmaz.
Terminal hızı 450 mtr / dak'dan fazla ise oluşuyorsa uygulamalarda , mühendislerimizle bir sonraki daha büyük çaplarda boru hattı düşünmelisiniz.
Pnömatik transfer sistemlerinde basınç düşüşü, önerilen tedarik basıncından daha yüksek veya eşitse, boru boyutunu arttırın.
Pnömatik taşımada boru hatlarının kademelendirilmesi 
Taşıyıcı sevk pnömatik boru hatlarını kademeleştirmenin  için birkaç nedeni vardır. Tipik olarak, toplam hat uzunluğu yaklaşık 15 mtr'den fazla olmadıkça, bunu yapmanın hiçbir avantajı olmayacaktır. Pnömatik sevk sistemlerinde boru hatlarının kademelendirlmesinin  başlıca nedenleri şunlardır:
Ürün son derece kırılgan ve hat hızları minimumda tutmak için.
Bir kademe  boyutu çok küçük, ancak bir sonraki boyut çok büyük olduğu durumlarda.
Ürün sevk  hızları pnömatik havalı taşımalarda 450 mtr / dakikayı aşan durumlarda.
Sistemin tasarımı için enerji tüketiminin çok önemli olduğu durumlarda.
Pnömatik transfer sistemlerinde doğru basınçlı kap yada densveyör hacmini hesaplama
Basınçlı kap yada pnömatik taşıma ünitesi;  ortalama bir ürün oranı iletmek için müşterilerimize basınçlı kap için bir "çalışma hacmi" tasarlayabiliriz. Tüm basınçlı kaplar ile tasarlanmış taşıyıcı sistemlerin ölü zamanları vardır. Ölü zaman valf geçiş için gerekli süre olarak anılacaktır ve basınçsızlaştırma, basınçlandırma ve basınçlı kabın yani densveyörün doldurma zamanıdır. Bu zamanlarda hiçbir materyalin transferi yapılmaz. "Ortalama" transfer oranının gerçekleştirilebilmesi için daha büyük bir "anlık" basınçlı kap besleme sistemi  üretilmelidir. Sistem tasarımcısının, ortalama hızın 1.5 katında bir anlık aktarım hızı için taşıma hattını tasarlaması gerekir. Basınçlı kabın  fiziksel boyutları, kurulum kısıtlamaları, ürün türü vb. nedeniyle ayrıca değişebilir.
Pnömatik transfer sistemi besleme miktarı hesaplama için gerekli ürün girdi parametreleri şunlardır: yığın yoğunluğu, parçacık çapı, bekleme açısı, açma çapı ve malzeme akış faktörü. NOT: Besleme giriş borusu olabildiğince büyük tutularak  densveyör hacmi küçük tutulabilir.
 
Yoğun fazlı pnömatik transfer sistemlerin en iyi doğru hesaplama ve bilgi talepleri içim  lütfen firmamız TeknoConvey ile irtibata geçin.
 
Pnömatik transfer uygulaması yapılan ürünler;
 
PLASTİK PELLETLER, LLDPE, HDPE, LDPE, LLDPE, LLDPE,  ULDPE, HMWPE, UHMHPE, PP-HOMO POLY, PP-CO POLY, PET, ABS, PA, NAYLON, PVC , PİGMENTLER, ORGANİK, PİGMENTLER İNORGANİK, OKSİT, METALİK, TİTANYUM, OKSİT, METALİK DEMİR, OKSİT METALİK, ÇİNKO, OKSİT, METALİK, KURŞUN, OKSİT, METALİK, KROM, OKSİT, METALİK, NİKEL, CENTRIFUGE KEK, FLOROKARBONLAR , SOYA UNU, PAMUK TOHUMU, KALSİYUM KARBONAT, DAĞILIMI REÇİNE, ODUN CİPS, TALAŞ, PLASTİK GERİ KAZANILMIŞ, ASBEST LİFLERİ, POLYESTER LİFLER, KIYILMIŞ KAĞIT, CİPS, ÇELİK, PİRİNÇ, ALUM, KÜSPE PTFE, PC, KAPLI PAYETLER, SİLİS KUMU, KURU TUZ, HAP ŞEKLİNE GETİRİLMİŞ MALZEMELER, İYON DEĞİŞTİRME REÇİNESİ, KİREÇTAŞI, KALSİYUM FLORÜR, PULVERİZE MINERIAL CEVHERİ, SODA, SİLİS KUMU,KOK, ŞEKER, POTASH, KİREÇ, ÇİMENTO , SİLİKA, NİŞASTA, KİL, POLİMER TOZLARI, KARBON SİYAH, PERLİT, EKMEK UNU, BARİT, ŞEKER PUDRASI, FLY ASH, ALUMINA, KALSİT , KALSİNE KİREÇ, FOSFAT, KURŞUN OKSİT, ALÇI, BAHARATLAR, BUĞDAY, TOHUMLAR.
 
 
CATEGORY: Pnömatik transfer sistemleri
TAGS: pnömatik transfer sistemleri, pnömatik toz granül tranfer, pnomatik tahil yükleme boşaltma makinasi, havalı sistem buğday yükleme, hububat yükleme makinası, havalı buğday yükleme, toz ürün taşıma sistemleri, big bag boşaltma sistemleri
 
 
cizgi VİDEO GALERİ / Tümünü Göster cizgi
cizgi FOTOĞRAF GALERİ / Tümünü Göster cizgi